Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia,śmietaną,miękką margaryną i cukrem. Zagniatamy ciasto i schładzamy w lodówce około godziny. Następnie dzielimy na 6 równych części i każdą rozwałkowujemy na cienkie placki. Na każdym po środku układamy dwa rządki(jedna obok drugiej) dobrze odsączonych wiśni.Zwijamy jak roladki.Układamy na wyłożonej papierem formie i pieczemy w nagrzanym piekarniku około 20 minut.

Śmietankę ubijamy z cukrem i śmietanfixem na sztywną masę. Upieczone i wytudzone roladki układamy warstwami w tzw. piramidkę. trzy roladki na spód,na nie wykładamy porcję ubitej smietany,następnie kładziemy dwie roladki i śmietanę.Na wierzch kładziemy ostatnią roladkę i całość smarujemy równomiernie bitą śmietaną. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem posypujemy wierzch słodkim kakao lub polewamy polewą czekoladową.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Mistrzowski deser, któremu nie potrafiłabym się oprzeć:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Efektownie wygląda i pewnie tak smakuje.
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Wspaniałe ciasto
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ale cudna
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pycha
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    świetna
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    świetna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !