Sposób przygotowania

Ogórki pokroić w ćwiartki , następnie należy zasypać je solą i odstawić na 8 godzin. Następnie odcedzić je od oddzielonej wody.

NA zalewę składa się reszta wymienionych składników. Należy je kolejno dodawaći mieszać. Czosnek obrany nalezy wycisnąć. Wszystko zagotować o wystudzić.

Ogórki umieszczamy ścisło w słoikach i zalewamy zalewą. Na koniec pasteryzujemy. Kroki po kolei jak co wygada widoczne na zdjeciach!

Polecam

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ostre ogóraski ....
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    świetne ogórasy, z chęcią bym się poczęstowała
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    świetne, bardzo takie lubie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    świetne i ślicznie wyglądają :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    miki47

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    takie ogóreczki na pewno mi posmakują, lubię na ostro....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !