Sposób przygotowania

Jajka rozbijamy i oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, proszek do pieczenia, mak i wiórki kokosowe. Delikatnie ale dokładnie mieszamy. Wylewamy na blachę wyłożoną pergaminem. Pieczemy ok. 20 min. w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C.Przygotowujemy masę: budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu, chłodzimy a następnie ucieramy na gładką masę z masłem i żółtkami. Na wystudzone ciasto przekładamy masę, na masie układamy wiśnie, delikatnie je wciskając. Biszkopciki zanurzamy w rumie i układamy na wiśniach. polewę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i polewamy nią biszkopty. Ciasto przez godzinę chłodzimy w lodówce.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Bardzo lubię to ciasto!
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    ja też je uwielbiam :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    uwielbiam choć dawno nie robiłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    smakowite to ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    podoba mi się ten przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !