Sposób przygotowania

Maślaki obieramy ze skórki. Bierzemy same kapelusze. Jeśli są duże należy je pokroić na mniejsze cząstki. Gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy na sicie.Cebule obieramy i kroimy w piórka.
NA patelnie wlewamy olej, wsypujemy cebulę, lekko solimy i dusimy do miękkości ( nie przesadzając z tą miekkością).
Dodajemy koncentrat, mieszamy. Dodajemy do tego grzyby i wszystko starannie mieszamy. Do smaku mozna dodac sól, pieprz. Nakładamy do słoiczków, szczenie zamykając i pasteryzujemy około 3-5 minut.

Komentarze

  • -1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ciekawy sposób:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    3 minuty pasteryzacji to tyle jakby je wcale nie było - nic się przez ten czas nie zapasteryzuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    nie przepadam za grzybami
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    świetny przepis
  • 4
    original
    Opublikowano

    dianix

    a jadnak się zapasteryzuje!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    PYCHA
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne grzybki !
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ja zawsze robiłam w tradycyjnej zalewie, bez koncentratu i bardzo mnie ciekawi, jak smakują takie grzyby z dodatkiem koncentratu pomidorowego
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    swoją drogą ja też dłużej pasteryzuje - a ile dokładnie to też zależy od wielkości słoika
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    grzybki, może bym się skusił
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    ciekawy pomysł z tym przecierem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    coś nowego, ładnie wyglądają te grzybki:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbigniew1975

    mniam na pewno pyszne te maślaki,niespotykany pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !