Sposób przygotowania

Wyczyszczonego i opłukanego karpia kroimy na kawałki.
Z Zewnątrz oraz wewnątrz należy skropić go sokiem z cytryny , opruszyć solą i pieprzem, a następnie odstawić na około 20 minut.

Karpia obtaczamy w mące, smażymy na rozgrzanym tłuszczu zarówno z jednej jak i drugiej strony tak by miał złoty kolor.
Można go podawać z sosem chrzanowym, ale oczywiście nie koniecznie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    lubię tą rybkę na wigilię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ale on ma straszne ości...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    robię podobny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    moja ulubiona rybka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pysze,mniam !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo lubię
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    ja lubię nie tylko w Wigilię
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    i u mnie on gości

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !