Sposób przygotowania

Świeże Ogórki dokładnie umyć.
Ściśle układać pionowo w wyparzonym wcześniej słoiku.
Na pierwszej warstwie umieścic przekrojone na pół ząbki czosnku, umyty koper, obrany ze skórki chrzan i ewentualnie 2 -3 liście wiśni lub 1 winorośli, a także ziele angielskie i pieprz.
Zalać gorącą wodą (ok. 2 szklanki) wymieszaną z połową łyżeczki soli kamiennej. NAleży jak najmocniej zakręcić i odwrócić słoik do góry dnem. Potem położyć aby uległy pasteryzacji przez ok. 15 minut w piekarnik nagrzanym do tempratury 90 stopni lub w dużym garnku.

Spróbuj również

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    jakie one kiszone jak właściwie od razu pasteryzowane...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    a ja lubię kiszone ogóreczki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    ja też takie lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    uwielbiam, swieny przepis!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    nigdy nie pasteryzowałam kiszonych ogorkow

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !