Sposób przygotowania

Całe gruszki cienko obierz (zostawiając ogonki). Zagotuj litr wody z cukrem. Włóż owoce, gotuj 5 min. Wyjmij i ostudź. Płat ciasta podziel na 4 równe części, odłóż na 10 min, by lekko rozmarzło. Każda gruszkę owiń kawałkiem ciasta. Piecz w piekarniku w temp 160 stopni ok 30 min. Bakalie podgrzej (10 min) z miodem i masłem. Upieczone gruszki przekrój na pół i polej bakaliami z miodem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    to musi być smacznie, niewykluczone, że wypróbuję ;)
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    z pewnością smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pychotka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !