Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z paierówkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papierówki 1 kg
maragryna 1 szt
mąka pszenna 2 szkl.
cukier puder 0,5 szkl.
cynamon do smaku
cukier waniliowy do smaku
cukier
polewa czekoladowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z paierówkami

Ciasto:
Zagnieść kruszonkę z mąki, margaryny, cukru pudru.
Nadzienie:
Jabłka- papierówki obrać i pokroić w mniejsze części, posypać cukrem , cukrem waniliowym i cynamonem.
Na spód wysmarowanej tortownicy lub blachy do tarty wysypać połowę kruszonki. Nałożyć nadzienie z jabłek. Posypać kolejną porcją kruszonki.
Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 30-40 minut.
Polać polewą czekoladową.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bgs1984 28.05.2012 09:21
mniam
marzenciak1985 28.05.2012 09:15
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak