Sposób przygotowania

Wodę zagotować z masłem i gotować aż do rozpuszczenia. Dodać odrobinę soli, wsypać mąkę. Podgrzewać na wolnym ogniu, ciągle ucierając aż powstanie gładka masa. Wystudzić. Wbić jajka, utrzeć. Szprycą wyciskać na pergamin podłużne ciastka. Upiec w temp. 180 stopni. Wystudzić, przekroić na połowę wzdłuż. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Przełożyć eklery.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    uwielbiam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania60

    Bardzo lubię
  • 3
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Pyszne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !