Sposób przygotowania

Mąki przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło, posiekać nożem. Następnie wsypać cukier puder, dodać cukier waniliowy, majonez, jajko, zarobić ciasto. Zawinąć w folię, odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Rabarbar obrać, pokroić . Ciasto rozwałkować, wyłożyć na przygotowana brytfannę, posmarować dżemem, ułożyć pokrojony rabarbar, oprószyć cynamonem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 40 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    uwielbiam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    bardzo lubię a w tym roku niestety nie zrobiłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszne, lekko kwaskowata, jak dla mnie idealne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    wygląda kusząco
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobre ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !