Sposób przygotowania

Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i podzielić na 3 części. Nasączyć aromatem śmietankowym wymieszanym z przegotowaną wodą.W 1 szklance mleka rozpuścić budynie śmietankowe i cukier. Resztę mleka zagotować, do gotującego się mleka wlać mleko z rozpuszczonym budyniem i cukrem, mieszając chwilę pogotować. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, następnie cały czas ucierając dodawać porcjami ostudzony budyń, a na koniec aromat śmietankowy.Na jedną część biszkoptu dżem, później krem, przykryć biszkoptem i znów krem i przykryć biszkoptem. Posmarować wierzch niewielką ilością kremu i poprószyć startą czekoladą lub zrobić polewę. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Pyszne ciasto... nie mogłabym się oprzeć:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    Ja się nie oparłam i najgorsze jest to, że zjadłam go o wiele za dużo :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna142

    ale ładnie się prezentuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !