Sposób przygotowania

Składniki na ciasto zagnieść. Mąkę przesypać do miski, dodać cukier oraz masło pokrojone w kostkę następnie dodać wodę i szybko zagnieść ciasto. Schładzać w lodówce ok. 30 minut. Po upływie czasu wylepić formę do tarty a następnie ciasto podpiec. W temp. Ok. 180 stopni ok. 10-15 minut. Pomarańcze dokładnie wyszorować z 1 wycisnąć sok z pozostałych zetrzeć skórkę. Następnie ubić kremówkę wraz z cukrem, jajkami, skórką oraz sokiem. Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika a na to wylać masę. Ponownie wstawić do piekarnika i piec ok. 20 minut.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pychota!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    wspaniale
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Super pyszny deser!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetny deser!
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    super
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    ale jestem ciekawa smaku
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Przepyszna propozycja:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda znakomicie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    moje ulubione smaki
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    zapowiada się smaczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda bardzo apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !