Sposób przygotowania

* Sos czosnkowy:
* 3 ząbki czosnku
* 6 łyżek oliwy
* sok z jednej cytryny
* 1 łyżka musztardy stołowej
* suszona bazylia i oregano
* sól, pieprz i mielona papryka


Sos:Czosnek obrać i rozetrzeć z solą, po czym wymieszać z oliwą, musztardą i sokiem z cytryny. Przypraw bazylią i oregano,mieloną papryką, solą i pieprzem. Kromki chleba pokrój w małe trójkąty, poukładaj na blasze, posyp papryką i serem. Należy piec na rumiano aż ser się roztopi. Szpinak porozrywa. Dymkę pokroić w plasterki i podzielić na pierścienie. Pomidorki należy pokroić w cząstki, a jajka w plasterki. Wszystkie składniki sałatki należy ze sobą pomieszać i polać sosem. Zamiast pieczywa z serem można zrobić pieczywo czosnkowe.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !