Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę, dodać ¾ szklanki cukru i jeszcze chwilkę ubijać. Następnie dodać proszek do pieczenia oraz orzechy wraz z wiórkami kokosowymi. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać i piec w temperaturze 170-180 stopni przez 20-25 minut ( do momentu aż ciasto będzie złocistobrązowe).
5 jajek ubijamy na pianę, dodajemy szklankę cukru, szklankę mąki, proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na blaszkę wysmarowana tłuszczem i pieczemy około godzinę w temp. 180 stopni.
Mleko gotujemy w puszcze przez około 3 godziny. Kremówkę ubijamy, dodajemy śmietanki fix i cukier waniliowy. Układamy w kolejności: biszkopt przecinamy na pół, jedną część kładziemy na spód, na to ½ bitej śmietany, ciasto kruche, ½ bitej śmietany, biszkopt, masa toffi. Na wierzch można dodatkowo posypać płatkami migdałowymi lub orzechami włoskimi.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny placek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    łał pycha
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    kusisz kusisz:) pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 4
    original
    Opublikowano

    dianix

    GDY PATRZE NA TO TOFII NA GORZE AŻ MAM OCHOTE ZJEŚĆ JAKIES CIASTO, A SMAKOSZEM CIAST NIE JESTEM, WIELKI PLUS:p)
  • 4
    original
    Opublikowano

    dianix

    GDY PATRZE NA TO TOFII NA GORZE AŻ MAM OCHOTE ZJEŚĆ JAKIES CIASTO, A SMAKOSZEM CIAST NIE JESTEM, WIELKI PLUS:p)
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    apetyczny
  • 3
    original
    Opublikowano

    magical66

    pycha,pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    iga2

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !