Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchew obrać, pokroić w plastry i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie. Brokuł i kalafior podzielić na różyczki, fasolę oczyścić, umyć i razem z kalafiorem i brokułem ugotować w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę smalcu, dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie wsypać pokrojony boczek i kiełbasę, chwilę podsmażyć. Ziemniaki odcedzić. wsypać do rondla dodać pozostały smalec i podpiec. Następnie wsypać cebulę z kiełbasą, odcedzone warzywa, posiekany szczypior, oprószyć solą i pieprzem, wymieszać. Wszystko razem chwilę podsmażyć. Podawać z kefirem lub mięsem i surówką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    uwielbiam takie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    są pyszne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    przepyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajny sposób na ziemniaki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetyczne i pożywne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !