Sposób przygotowania

Jajka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ubić na gęstą masę. Ciągle ubijając wlewać bardzo powoli ajerkoniak, następnie olej i aromat. Po dokładnym połączeniu wsypać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do foremki, wysmarowanej masłem, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 50 minut. Po ostudzeniu wyjąć z foremki, polukrować, ozdobić według uznania.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pięknie wygląda ta babeczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda fantastycznie.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajna babka
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    wygląda apetycznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !