Sposób przygotowania

Do misy przesiać 40 dag mąki pszennej. Zrobić wgłębienie po środku, dodać pozostałe składniki: pokruszony twaróg i drożdże, 6 dag cukru, żółtka i śmietanę. Wymieszać. Dodać rozpuszczone 5 dag masła i wyrobić gładką masę. Przykryć folią spożywczą i wstawić na noc do lodówki.

Ciasto wyłożyć na stolnicę. Ponownie wyrobić i rozwałkować. Wycinać serduszka. W każdym dnem kieliszka zrobić wgłębienie, posmarować rozkłóconym jajkiem i nałożyć po porcji konfitury. Posypać kruszonką przygotowaną z pozostałej mąki, cukru i masła.

Serduszka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć i pozostawić na pół godziny w ciepłym miejscu, aby ciasteczka podrosły. Wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 190ºC na 8 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawy przepis,ślicznie wyglądają
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Cudne serduszka!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Mała porcja pyszności:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Pychota:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    przesmacznie wyglądają
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !