Sposób przygotowania

Śmietanę wymieszać z amoniakiem i odstawić, aby trochę urosła. Masło posiekać nożem z mąką z dodatkiem proszku do pieczenia. Dodać cukier, żółtka, cukier waniliowy oraz \"wyrośniętą\" śmietanę. Zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość ok 0,5cm. Wykrawać ciasteczka. Na środku każdego położyć łyżeczkę konfitury porzeczkowej. Piec w 180 stopniach przez ok 25 min na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    pyszne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    szkoda ze nie ma zdjecia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !