Sposób przygotowania

Z kapusty pekińskiej ściąć około 5 cm liści z czubka. Kapustę rozdzielić na liście, pokrajać w długie paski o 3 cm szerokości. Serce pekińskiej kapusty przeciąć wzdłuż na pół, każdą połówkę pokrajać na 10 części. Paski kapusty ułożyć jedną warstwą na blaszce, posypać solą, starannie wymieszać podrzucając, pozostawić w temperaturze pokojowej na 5 godz. Odcisnąć sok, odstawić. Czosnek i świeży imbir pokrajać w cienkie paski. Paprykę przeciąć na pół. Olej wlać na gorącą patelnię, rozgrzać, dodać czosnek, imbir i papryki, mieszając smażyć minutę. Wlać ocet, dodać cukier, zagotować, dodać alkohol, wyłączyć. Wsypać kapustę, starannie wymieszać przez podrzucanie. Przełożyć do słoika, zakręcić wieczko, wstawić do lodówki na 24 godz. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    nigdy nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !