Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, kroimy w plasterki, obgotowujemy w osolonej wodzie. Brokuł myjemy, dzielimy na cząstki, wrzucamy na wrzątek i gotujemy ok. 3-4 min.Piersi kurczaka opłukujemy, osuszamy, kroimy w kostkę i razem z pieczarkami pokrojonymi w plasterki podsmażamy na oleju. kostkę rosołową rozpuszczamy w szklance wrzącej wody, zalewamy mięso z pieczarkami i dusimy ok. 20 min na małym ogniu.Mąkę mieszamy ze śmietaną dokładnie, by nie było grudek. Mięso zdejmujemy z ognia, odstawiamy do wystygnięcia. Następnie dodajemy śmietanę, energicznie mieszamy i podduszamy na małym ogniu, doprawiamy do smaku i mieszamy, aż sos zgęstnieje. Żaroodporne naczynie natłuszczamy, na dnie układamy ziemniaki, na nich brokuły i mięso z pieczarkami, posypujemy startym serem. Zapiekamy w temp. ok. 170 stopni C przez ok. 20 min.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !