Sposób przygotowania

- 250 g miękkiego masła
- 1 szklanka drobnego cukru
- 4 jajka
- 2 szklanki mąki
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 1 szklanka mleka
Formę smarujemy margaryną i posypujemy mąką Piekarnik nagrzać do 160 st.C.
cukier i jajka ubić dodać miękkie masło .
Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, wiórki kokosowe oraz mleko . Składniki wymieszać.
Masę wlać do przygotowanej formy tortowej około 26 cm i piec przez 1 godzinę.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    ładniej wyglądałby z polewą czekoladową
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    w domu wolą z biała polewą
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    pychotka
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !