Sposób przygotowania

Wiśnie umyć, wypestkować, przełożyć do garnka, zasypać cukrem. Gałązki mięty mocno pognieść, związać gumką, włożyć do wiśni. Całość zagotować, przykryć i wyłączyć gaz. Jak ostygnie wyjąć miętę. Żelatynę namoczyć w 3/4 szklanki zimnej wody, rozpuścić ją, dodać do dżemu, wymieszać. Dżem przełożyć do słoiczków. Pasteryzować 15-20 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    ciekawy przepis
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Bardzo oryginalny przepis. Miętowego dżemu jeszcze nie jadłam. Jestem ciekawa smaku, bo zapowiada się pysznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !