Sposób przygotowania

Krewetki obgotować w osolonej wodzie. Po wystudzeniu zdjąć pancerze i usunąć odnóża. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, zeszklić na maśle, następnie dodać szpinak i smażyć do zmniejszenia się jego objętości. Na rozgrzanym oleju zeszklić 2 ząbki czosnku (ilość wg uznania), a następnie wrzucić oczyszczone krewetki.
Na talerzu rozłożyć szpinak a na nim ułożyć krewetki. Podawać z pieczywem, bądź ryżem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    musi być smaczne!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    coś dla mojej wnuczki,która uwielbia krewetki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    super wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    super wygląda;)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    Krewetki te dużo jak najbardziej lubię ze szpinakiem jeszcze ich nie jadłam ale wszystko przede mną .
  • 0
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    takich jeszcze nie robiłam, super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo apetycznie się prezentują
  • 0
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Świetny pomysł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    warto spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    Ciekawy przepis.
  • 0
    th-2
    Opublikowano

    atort111

    smakowite te krewetki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !