Sposób przygotowania

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Przyprawy z czosnkiem wymieszać z olejem i natrzeć boczek. Boczek zawinąć w folię aluminiową i odstawić na godzinę. Po tym czasie włożyć do nagrzanego piekarnika i podlać wodą, piec 1 i 1/2 godziny w 200*C. Pod koniec odwinąć wierzch, żeby się zrumienił.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    przejs

    a ja właśnie szukam przepisu na pieczony boczek, więc ląduje do ulubionych :D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    wspaniały do chleba
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TyTaN

    super do kanapek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Taki boczuś to jest BOCZUŚ a nie to coś ze sklepowej półki.
  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    mniam smaczności
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ach, piękny i taki chudziutki boczuś

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !