Sposób przygotowania

Przygotowania

1. CIASTO Żółtka utrzeć z cukrem pudrem.Do tego dodać margarynę i razem dokładnie utrzeć.Następnie wsypać mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia.Wymieszać łyżką.Dodawać po pół szklanki mąki pszennej i dalej mieszać łyżką.Do wyczerpania mąki.Na końcu dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać.

2. MASA Do gotowej masy dołożyć rodzynki i skórkę pomarańczową. Wszystko razem wymieszać.

3. SKŁADANIE CIASTA Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.Wylać połowę ciasta.Na nie wyłożyć masę makową i rozłożyć resztę ciasta.Piec w 175 stopniach przez 45 minut.

4. DEKOROWANIE Ostudzone ciasto polać polewą.Posypać płatkami migdałowymi i skórką pomarańczową.

5. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    prześliczny i napewno smaczny
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Uwielbiam ciasta z makiem!
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    świetne to za mało powiedziane
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    znakomity
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !