Sposób przygotowania

Obrane marchewki wrzucić do gorącego bulionu, ugotować. Wyjąć, przestudzone pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać, zieleninę opłukać, posiekać. Mięso włożyć do miski. Wbić jajko, wsypać bułkę, dodać pokrojoną marchewkę, cebulę i zieleninę. Przyprawić, dolać 4 lzki zimnej wody i wyrobić.
Uformować kulki, wrzucić kuleczki do wrzącego bulionu z ugotowanych marchewek, gotować na małym ogniu ok.20-30 minut, kuleczki wyjmować lyżką cedzakową.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Obiad idealny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    niezłe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !