Sposób przygotowania

Margarynę rozpuszczamy, ostudzamy i wlewamy do miski. 125ml zimnego mleka dolewamy do margaryny, a pozostałe 125ml podgrzewamy(lekko ciepłe) i również dolewamy, dodajemy pokruszone drożdże wraz z cukrem i solą i mieszamy aż do momentu rozpuszczenia się drożdży. Dodajemy mąkę (zostawiamy trochę by potem móc dosypać gdy ciasto wyrośnie), mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 40-50 minut. Po wyrośnięciu (i dodaniu mąki) wykładamy ciasto na stolnicę i wyrabiamy przez chwilę. Rozwałkowujemy i kroimy w mniejsze kawałki (np. romby o średnicy 7-8cm). Parówki kroimy na kawałki (tak, by nie chowały się w cieście ale tez żeby nie wystawały za bardzo) i owijamy ciastem. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanym margaryną. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut.
Ułożone na blasze bułeczki możemy posmarować mlekiem i posypać żółtym serem.
Podajemy z keczupem lub sosem Salsa.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Super pomysł!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !