Sposób przygotowania

Miód podgrzewamy w rondelku z masłem i cukrem. Do miseczki przesiewamy mąkę i dodajemy przestudzoną masę maślano-miodową.Dodajemy jajko, przyprawę do pierników i sodę. Wyrabiamy ciasto aż będzie elastyczne i przestanie kleić się do rąk. Gotowe ciasto dzielimy na trzy części, rozwałkowujemy i wycinamy pierniczki o dowolnym kształcie.Blaszkę natłuszczamy i układamy na niej pierniki. pieczemy ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Przygotowujemy lukier: białko i cukier puder ucieramy na gładką masę. Wystudzone pierniki lukrujemy na biało. Możemy udekorować posypką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    świąteczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !