Sposób przygotowania

Białka oddzielam od żółtek i ubijam dodając szczyptę soli na sztywną pianę. Masło miksuję z cukrem pudrem na puszysty krem, dodaję po jednym żółtku nie przerywając miksowania. Następnie dodaję mleko, rum i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i miksuję na najwolniejszych obrotach miksera do połączenia się składników.

Ciasto przekładam do wysmarowanej masłem i obsypanej kaszą manną foremki z kominkiem. Wstawiam do nagrzanego do 170*C piekarnika i piekę 40 minut.

Lukier rumowy
cukier puder 100 g
rum 1 łyżka

Cukier puder ucieram z łyżką rumu, jeśli lukier jest zbyt gęsty dodaję troszeczkę soku z cytryny. Na wystudzonym cieście rozprowadzam lukier rumowy i dekoruję kolorową posypką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    wyglada super i pewnie tak tez smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ależ smakołyk....
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pysznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    świetna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    indi

    ale śliczna i apetyczna :)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Śliczniutka faktycznie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    babeczka jak malowana:)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    świetna ta babeczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    rewelacja !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    cudna i napewno pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super!!!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    piękne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !