Sposób przygotowania

Mięso i cebulę mielimy. Dodajemy jajka, bułkę tartą, sól, pieprz, czosnek i wyrabiamy masę. Formujemy małe kuleczki. Zagotowujemy wywar na kulki z odrobiną maggi, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, cukier, sól i pieprz do smaku. Do gotującego się wywaru wrzucamy kulki, gotujemy na małym ogniu około 15 minut. Gdy są miękkie wyjmujemy łyżką cedzakową i przygotowujemy sos. Dodajemy koncentrat i mąkę rozrobioną ze śmietaną, doprawiamy do smaku. Wkładamy do sosu kulki i zagotowujemy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    luna19

    lubię takie .. często robię .. pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    robię
  • 3
    original
    Opublikowano

    Monika79

    niczym pulpety
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Smakowite - lubię takie rzeczy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !