Sposób przygotowania

Wymieszać w misce: mąkę, proszek do pieczenia i mak.

Ubić białka na sztywno, stopniowo dosypując cukier.

Ciągle miksując wlewać chłodne masło, dodać ekstrakt z wanilii. Miksując na najniższych obrotach miksera dodawać wcześniej przygotowaną mieszankę składników.

Przelać do keksówki. Piec 50 minut w nagrzanym piekarniku do 200*C.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Chyba kiedys jadłam takie ciasto, było pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Muszę wypróbować- podoba mi się:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Robiłam takiego pieguska - jest pyszny!
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    swietny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    mnie by takie ciacho bardzo smakowało.
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pięknie wyrosło
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    robiłam kiedyś podobne napewno z suchym makiem ale nie pamiętam czy z samych białek czy dodawałam całe jajka
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    też bardzo dawno robiłam takie ciasto-pyszne:)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajny pomysł na wykorzystanie białek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super pomysł na wykorzystanie białek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    fajne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !