Sposób przygotowania

BISZKOPT: Białka ubić na twardo, dodać cukier i ubić do białości. Następnie wmieszać na wolnych obrotach żółtka. Łyżką wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na wysmarowaną tortownicę masłem i piec w temp. 180 st. przez ok. 25 - 30 minut. Wystudzić i przeciąć na pół.
KREM: Ser zmiksować z cukrem. Osobno zmiksować śmietanę ze śnieżką, dodać ser, dalej miksować. Na końcu dodać 2 tężejące galaretki rozpuszczone w 0,75 l wody.
Na biszkopta rozsmarować dżem, na to dać krem i przykryć drugą częścią biszkopta. Posypać na koniec cukrem pudrem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !