Sposób przygotowania

Mąkę, kakao, pokrojoną w kosteczkę czekoladę, cukry, sól i proszek do pieczenia dokładnie mieszamy razem.

W drugiej miseczce kefir mieszamy z jajkami i rozpuszczonym a następnie ostudzonym masłem oraz konfiturą z wiśni (najlepsza jest taka z całymi owocami)

Łączymy suche składniki z mokrymi i mieszamy ale niezbyt długo i dokładnie.

Formę do mufinek wykładamy papierowymi papilotkami.

Do papilotek nakładamy ciasto tak do 3/4 wysokości i wstawiamy do piekarnika na ok 20-25 minut nagrzanego do 180

Przepis na 12 sztuk.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pyszne poprostu
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Uwielbiam muffinki. Zwłaszcza te czekoladowe.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    przepyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    przepyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    Pychotka, najlepsze muffinki czekoladowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    smaczniutkie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !