Sposób przygotowania

Truskawki umyć,osuszyć i zostawić kilka sztuk do dekoracji.Resztę pokroić i zasypać cukrem i zostawić na 1 godzinę.Żelatynę namoczyć w 1/2 szkl.wody i rozpuścić na parze.Tryskawki zmiksować i połączyć z jogurtem,sokiem i skórką z cytryny.Dodać schłodzoną żelatynę.Kremówkę ubić na sztywno i dodać delikatnie do masy.Przelać do salaterki i odstawić na 2 godziny do lodówki.Resztę truskawek pokroić i wymieszać z cukrem pudrem i wiśniówką,schłodzić.Masę truskawkową nabierać łyżką maczaną we wrzątku,układać na talerzykach i obłożyć truskawkami macerowanymi w alkoholu.

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    słodziutka propozycja....
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Odlotowe obłoczki ...super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    ekstra pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    też bym zjadła taki deserek.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    moze byc pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    mniam, poproszę, chętnie bym sobie zjadła
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawe obłoczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszny deserek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Co za pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !