Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa z twarożkowym sosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 szt.
papryka czerwona
papryka żółta
cukinia
jogurt naturalny 1/2 litra
feta 1 op.
olej
sól
pieprz
tymianek
melisa
sos sojowy
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa z twarożkowym sosem

Ziemniaki ponakłuwać widelcem. Posypać listkami tymianku. Zwinąć pojedynczo w kawałki aluminiowej folii. Piec 50 minut. Paprykę pokroić w cząstki. Cukinię pokroić w plastry. Warzywa ułożyć na kawałku aluminiowej folii. Skropić olejem. Posypać tymiankiem. Owinąć folią. Piec 10 minut. Przed podaniem posolić. Fetę wymieszać z jogurtem. Doprawić sokiem z cytryny, pieprzem i sosem sojowym. Wymieszać z melisą. Podawać do pieczonych warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak