Sposób przygotowania

Pszenicę moczyć przez całą noc w 1/2 litra wody. Cebule podzielić na połowy, wydrążyć środki, drobno posiekać. Posiekane środki cebul zeszklić na oliwie. Posypać curry, krótko smażyć. Dodać pszenicę razem z wodą w której się moczyła, doprowadzić do wrzenia. Wsypać rosół w proszku, gotować przez 20 minut. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Kolendrę - oderwać listki od łodyżek, posiekać. Dodać do gotującej się pszenicy paprykę, listki ziół oraz gęstą śmietanę. Przyprawić. Wydrążone połówki cebul ułożyć w oddzielnym naczyniu (płaskim), zalać wodą, gotować 5 minut. Cebule wyjąć, napełnić nadzieniem, umieścić w naczyniu żaroodpornym. Posypać serem żółtym, podlać wywarem. Piec 25 minut w 200 stopniach.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !