Sposób przygotowania

Mąkę szybko zagnieść z margaryną, żółtkami i proszkiem do pieczenia. Rozwałkować ciasto i wykrawać ciasteczka. Pianę z białek ubić na sztywno, dodać cukier puder i wymieszać. Na surowe ciasteczka kłaść troszkę piany (około 1/3 łyżeczki). Piec w temp 180 C do momentu gdy piana delikatnie się zarumieni.

Smacznego!!!

--> można przekładać dżemem lub kremem
--> porcja na około 60 małych ciasteczek

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wyglądają ładnie,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    super ciasteczka!
  • 1
    original
    Opublikowano

    magda28

    szybki przepis na ciastka
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    świetne ciasteczka! pamiętam je z dzieciństwa!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !