Sposób przygotowania

Wiśnie umyć, wypestkować, przełożyć do garnka, dodać cukier i zagotować. Odstawić na 30-60 minut. Po tym czasie odlać 3/4 soku (można go przelać do słoiczków i zapasteryzować). Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do wiśni. Gotować razem do uzyskania odpowiedniej konsystencji, mieszając od czasu do czasu. Gotową marmoladę przełożyć do słoiczków. Pasteryzować 20 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    smaczna
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    na pewno spróbuję, czekam na wiśnie i zrobię, zabieram do księgi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !