Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Obie mąki wymieszać z proszkiem. Dodać do utartych jajek, wlać sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Ciasto wylać na blachę i piec 30min. 160*C. Wyłożyć na ściereczkę, zwinąć i zostawić do wystygnięcia. Jabłka pokroić w kostkę, podlać wodą i gotować przez 5- 10min. Rodzynki sparzyć i dodać do jabłek. Żelatynę rozpuścić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać żelatynę, jabłka i wymieszać. Roladę rozwinąć, posmarować masą jabłkową i ponownie zwinąć. Roladę można udekorować lukrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !