Sposób przygotowania

* 2 kg ogórki,
* 1 szk ocet,
*4 i 1/2 szk wody,
* 3 dag Sól,
*5 dag cukier,
* gorczyca,
* ziele angielskie,
* czosnek,
* liście laurowe,
* koper




Ogórki umyć, osączyć, ciasno układać w słoikach, przekładając przyprawami. Zagotować wodę z octem, solą i cukrem, gorącą zalewą zalać ogórki, zakręcić i pasteryzować 35- 45 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    czyli...ogórki konserwowe?:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    tak ogórki konserwowe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    jak zwał, tak zwał;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    Różnie mówią ważne że tak samo smakują :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    ogórek korniszony,kiszony Lubię To

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !