Sposób przygotowania

2 łyżki oleju z pestek winogron lub słonecznikowego
2 łyżki masła
sól
1 łyżeczka cukru
sok z cytryny
2/3 szklanki wody
Rzodkiewki oczyścić , umyć i pokroić na ćwiartki .W garnku o grubym dnie ( lub w woku , lub na patelni o grubym dnie ) rozgrzać olej i masło. Wrzucić rzodkiewki . Smażyć mieszając 10 minut. Posypać cukrem i lekko karmelizować. Podlać wodą .Osolić .Dusić aż woda odparuje . Wsypać koper. Doprawić rzodkiewki sokiem z cytryny , solą i jeśli trzeba jeszcze szczyptą cukru.
Jarzynka jest lekko pikantna , smaczna i ma piękny jasno różowy kolor .

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    przymierzam się do niej jak pies do jeża....a wygląda tak apetycznie!
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Zapowiada się smacznie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !