Sposób przygotowania

1. Mięso rozbij na cienkie płaty. Oprósz sola i pieprzem. Chłodź godzinę. masło pokrój na 4 długie słupki. odstaw do lodówki na godzinę. Połóż na płacie mięsa i dokładnie zwiń. oprósz mąką i panieruj w rotrzepanch jajkach i bułce tartej.
2. Kotlety odstaw do lodówki na 2 godziny. W garnku na średnim ogniu rozgrzej olej, włóż kotlety i smaż na mocno złoty kolor. Następnie ułóż na blasze i odstaw na 10 min. do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Podawaj z ziemniakami z wody.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    pyychota!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !