Sposób przygotowania

1.Nagrzewamy piekarnik do 180*
2.Podudzia dzielimy na 2 części, przyprawiamy solą pieprzem i ziołami prowansalskimi.
3.Wkładamy mięso kurczaka do naczynia żaroodpornego wlewamy olej,
4.\"obtaczamy\" mięso w oleju
5.pieczemy w 180* do momentu aż skórka się zarumieni,
potem zmniejszam temperaturę do 110 i tak już do końca pozostaje pieczenia
*można piec z termoobiegiem wtedy piekarnik do 160* potem zmniejszamy do 100*, je nie ożywam w tym przypadku termoobiegu, gdyż mam wrażenie że mięso jest suche.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo apetycznie podany kurczak.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Dziękuje:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    Bardzo lubię takiego kurczaczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Zgadzam się wygląda bardzo ładnie:) aż chce się skubnąć:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !