Sposób przygotowania

Zaczynamy od wyciśnięcia soku pomarańczowego i rozpuszczenia w nim żelatyny (lekko go podgrzewamy nie gotujemy). Następnie rozpuszczamy galaretkę agrestową w połowie zalecanej na opakowaniu ilości wody.
Gdy zacznie tężeć blenderem miksujemy pomarańcze i serek, wlewamy sok z żelatyną. Tortownicę wykładamy pergaminem i możemy wyłożyć biszkoptami. Wylewamy tężejącą masę. Układamy melona i brzoskwinie. Wstawiamy do lodówki, gdy stężeje zalewamy galaretką agrestową.
Sernik można przygotować w pucharkach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Yvonne

    bardzo zachęcający przepis :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super, musi być pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    uwielbiam serniki a ten to ślinka leci na samo czytanie przepisu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !