Sposób przygotowania

Oczyścić warzywa, kurę, zalać zimną wodą, zagotować, dodać 1 łyżeczke soli, po około 10 minutach zaczna pojawiać się szumowiny, ściągać je tak długo, aż przestana sie pojawiać. Dodać kostkę rosołową i wołową, zmniejszyć ogień i gotować do miękkości, doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Ugotować makaron z solą, 3 minuty przed końcem gotowania dodać gnocchi, gotować, odcedzić, przelać zimną wodą. Gnocchi i makaron rozłożyć do miseczek zalać gorącym rosołem.,

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Jolu, nie rozumiem sensu dodawania do rosołu klusek ziemniaczanych i makaronu jednocześnie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    to zaserwował mi mój mąż, chciałam wykorzystać gotujący się makaron i wsypałam gnocchi do niego, w celu zagrzania, robiłam coś innego, a mój mąż to wszystko razem podał na talerzu, bo myślał że taki był mój zamiar, ale powiem Ci, smakował mi ten misz masz
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Nie twierdzę,że było niesmaczne, tylko zaskoczyło mnie połączenie! Muszę kiedyś wypróbować.A wiesz, z przypadków wychodzą najlepsze potrawy?!
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    marchewkę z rosołu lubię najbarzdiej

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !