Sposób przygotowania

Gruszki obieramy kroimy na połówki i usuwamy gniazda nasienne.Gotujemy razem wodę sok z czarnej porzeczki,cukier i plastry cytryny,do tego wkładamy połówki gruszek i odstawiamy do wystygnięcia,następnie wyciągamy łyżką cedzakową i układamy na tacy.Do formy wyłożonej pergaminem wkładamy prostokąt ciasta smarujemy go roztrzepanym jajkiem i nakłuwamy widelcem,na ciasto układamy jedną obok drugiej połówki gruszek płaską stroną do spodu.Pozostałe ciasto kroimy w kwadraty i przykrywamy każdą połówkę gruszki.Kwadraty także smarujemy jajkiem.Wstawiamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i pieczemy 30 min.Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem i kroimy na kawałki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !