Sposób przygotowania

biszkopt:
oddzielić żółtka od białek.Ubić białka na sztywną pianę,stopniowo dodająć cukier i ubite żółtka.Mąkę wymieszać z kakao,mąką i proszkiem do pieczenia,stopniowo dodawac do masy(mieszać już tylko ręcznie).
Śmietanę ubić z śmietan fixem i cukrem pudrem.
Czekoladę połamać i wraz z olejem,masłem i wodą rozpuścić w kąpieli wodnej.
Biszkopt piec ok 20 minut w temperaturze 180 stopni.Ostudzić przełożyć go masę śmietanową.Na masę wylać połowe masy czekoladowej,przykryć drugą połową biszkoptu i powtórzyć czynność.Udekorować świeżymi truskawkami.Schłodzić
Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    pyszne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    tym razem przełożyłam je również pokrojonymi w plasterki truskawkami,oraz udekorowałam drażami(moja córka je uwielbia,a ciacho robiłam z okazji jej święta)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszności:) zjadło by się
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    robi sie mega syzbko,wiec do dziela;)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Pewnie też zrobię moim smerfom
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Pyszności!
  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    faktycznie bajeczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Wygląda cudnie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Zachwyciłam się nim.
  • 1
    original
    Opublikowano

    iza15

    cudowne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda bajecznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !