Sposób przygotowania

Mąkę i masło posiekać nożem, dodać sok pomarańczowy i proszek do pieczenia, szybko wymieszać, utworzyć z ciasta kulę i wstawić na 1 godz. do lodówki. Mączkę kokosową wymieszać ze śmietaną, mąką ziemniaczaną i cukrem; gotować 5 min stale mieszając. Ubić 2 żółtka z wystudzonym masłem i kontynuując energiczne ubijanie, wlewać po trochu gorącą masę z mączki kokosowej; ostudzić i wymieszać dokładnie z pianą ubitą z białka. Rozwałkować jak najcieniej ciasto, wycinać szklanką krążki, nakładać nadzienie i formować pierożki, zwilżając brzegi wodą. Posmarować ciasteczka pozostałym białkiem, ułożyć na blasze i piec w uprzednio nagrzanym piekarniku, aż się zrumienią.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !