Sposób przygotowania

Mięso z indyka obsmażamy na oleju na rumiano,dolewamy wodę i dusimy do miękkości,gotowe mięso studzimy i kroimy na kawałki wielkości jedno centymetrowe.Fasolkę odcedzamy z zalewy,cebulę siekamy a seler kroimy w cienkie plasterki.Na pozostałym oleju przesmażamy cebulę i seler,dodajemy mięso pomidory fasolkę,chilli,sól i pieprz i dusimy 7 min często mieszając.Mąkę kukurydzianą mieszamy z mąką pszenną proszkiem do pieczenia solą i szałwią,dodajemy mleko,jajko,olej i starannie mieszamy aż powstanie jednolita masa.Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem,przekładamy mięso z warzywami a wierzch przykrywamy farszem.Wstawiamy do piekarnika na 200 stopni i zapiekamy 30 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo lubię zapiekanki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !