Sposób przygotowania

Na niewielkim ogniu rozpuścić masło. następnie dodać cukier i dynamicznie wymieszać. Poczekać aż cukier lekko zbrązowieje i dodać miód oraz sok z cytryny. Całość dobrze wymieszać. Nie dopuścić do wrzenia. gdy masa będzie jednolita i zwarta ściągnąć z ognia. Banany umyć, a następnie obrać ze skórek. Po obraniu każdy z owoców przekroić na pół. Dodać do garnka z przygotowanym sosem miodowym i wstawić ponownie na malutki ogień. Całość przykryć pokrywką i dusić przez około 30 sekund. Gotowe banany ułożyć na talerzu, polać sosem miodowym. Obok nich ułożyć kupki dżemu. Przed podaniem banany posypać drobno pokruszonymi orzechami włoskimi i ozdobić listkami melisy.

Smacznego ;)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    olivka

    Nie przepadam za bananami ale to danie wygląda super
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    apetycznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Hanna11

    smakowicie wygląda:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !